...

we ben ik

Over Mij

Mijn naam is Petra Muller en ik ben inmiddels al bijna 30 jaar (vanaf 1995) werkzaam in de hulpverlening. Van groepsbegeleiding in leefgroepen, adventure trainer, Travos (trajectbegeleiding voortijdig schoolverlaters), pleegzorg, Class (trauma begeleiding bij seksueel misbruik en kindermishandeling) en zorg coördinator en momenteel systeembehandelaar. Naast de ontwikkeling van mijn deskundigheid in de praktijk heb ik veel opleidingen en cursussen gedaan o.a. gezinsbegeleiding, omgaan met conflicten (bij scheiding) en agressie en geweld, oplossingsgericht werken, tafelopstellingen met duplo (een taal erbij) systemische traumahulpverlening, het opleidingstraject tot systemisch counselor en Brainspotting therapie. Naast mijn baan als systeembehandelaar waarbij ik casussen behandel mbt trauma en hoog conflict bij echtscheiding, heb ik sinds eind 2017 mijn eigen praktijk.

Naast mijn ervaring in het werkveld heb ik ook de nodige levenservaring. Al vanaf mijn jonge jeugdjaren hebben er, naast vele mooie gebeurtenissen, ook de nodige traumatische gebeurtenissen plaats gevonden. Die hebben me gevormd. In het verleden hebben die geleid tot patronen die niet altijd even helpend waren. Ik was de verbinding met mezelf wel vaker kwijt. Door zelf mijn kwetsbaarheid te tonen en hulp te zoeken, is er beweging gekomen. En dat heeft best lang geduurd en ging gepaard met ups en downs. De weg was lang, maar zeer de moeite en pijn waard. “De grens maar iets verleggen gaat maar zelden zonder pijn. (Veldhuis & Kemper – Ravijn)

LVPW

De LVPW is een onafhankelijke beroepsvereniging van en voor psychosociaal zorgaanbieders. Wij stellen hoge eisen aan de beroepsuitoefening en professionaliteit van onze leden. Dit waarborgt de kwaliteit en deskundigheid voor onze cliënten. Daarom vergoeden de meeste zorgverzekeraars de consulten van onze leden.

Stichting Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg

De stichting ‘Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg’ (afgekort RBCZ) is een organisatie die een vrije en toegankelijke gezondheidszorg voorstaat, waar kwaliteit van leven en beter worden centraal staan, met oprechte aandacht voor de cliënt. Daartoe RBCZ werkt aan de stimulering en borging van de kwaliteit van de beroepsbeoefenaar in de complementaire zorg, zodat een cliënt op een integere, verantwoorde en veilige manier wordt behandeld.

Het College van Toezicht en het College van Beroep bewaken de kwaliteit van de beroepsuitoefening binnen de complementaire zorg.

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd

De Stichting Kwaliteitsregister Jeugd is een groeiende, daadkrachtige organisatie die professioneel geautomatiseerd is en continu aan kwaliteitscontrole doet. Het bedrijfsproces is zodanig ingericht dat herregistratie een vanzelfsprekend onderdeel is van het primaire proces. SKJ werkt intensief samen met beroepsorganisaties en brancheorganisaties. Het gevolg is optimale dienstverlening naar zowel professionals als beroeps- en brancheorganisaties.

Rbcz-register

Beroepsbeoefenaren die ingeschreven zijn in het RBCZ-register en beroepsbeoefenaren die ingeschreven zijn in het TCZ-register zijn onderhevig aan het tuchtrecht, dat verzorgd wordt door de Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ).

De TCZ heeft een aparte registratie voor studenten, die gedurende een bepaalde periode van hun studie patiënten/cliënten behandelen. De studenten dienen aan- en afgemeld worden door de beroepsorganisatie of de opleider. Als u een klacht heeft over een therapeut, kunt u een klaagschrift indienen bij het College van Beroep. Dit college bestaat uit een raad van minimaal drie en maximaal vijf personen.

“Als Registertherapeut val ik onder het Tuchtrecht van Tuchtcollege Complementaire Zorg (TCZ ) en ben ik aangesloten bij Geschillencommissie Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg (SCAG)”